Behandelvormen algemeen

In onze praktijk wordt een zorgvuldig uitgekozen pakket aan behandelvormen aangeboden. Deze behandelvormen vullen elkaar prachtig aan, zodat ze eventueel naast elkaar kunnen worden ingezet, afhankelijk van uw klachten. Dit gebeurt natuurlijk altijd in overleg!  

Voetreflexologie

Een veilige therapievorm, die kan worden toegepast bij veel verschillende soorten lichamelijke en psychische klachten. De therapie is bedoel om het zelfherstellend vermogen van de mens te stimuleren door middel van het geven van impulsen onder en op de voeten. Voetreflextherapie is geschikt voor iedereen van 0 tot 100 jaar! Bovendien is het erg ontspannend.

Access Bars

Rust, ruimte en ontspanning in hoofd en lichaam. Bars betekent banen en is een verzamelnaam voor 32 punten die de energiebanen vormen door en om het hoofd. Daar ligt de elektrische lading van onze gedachtes, houdingen, beslissingen, ideeën en overtuigingen die we in ons leven hebben opgeslagen Als deze punten activeren ontladen ze zich van spanning en komt er ruimte vrij voor nieuwe mogelijkheden.

Atlas Massage

Een kort durende, zeer effectieve stoelmassage, die bij uitstek geschikt is voor de behandeling van nek-, schouder- en armklachten. In slechts 10 minuten merkbaar resultaat!

Atlas-Lumbaal Massage

Deze behandeling is een combinatie van de hierboven omschreven Atlasmassage en een massage van de onderrug (lumbaal), zodat dus de hele rug behandeld wordt.

Cupping

Bij cupping wordt gebruik gemaakt van zogenaamde cups (van glas, siliconen of kunststof), waarmee een vacuüm wordt gecreëerd en vervolgens op de huid worden geplaatst. Het gebruik van cups kan statisch zijn, de cup of cups worden dan een aantal minuten op bijvoorbeeld een triggerpoint geplaatst. Ook kan met cups worden gemasseerd. Cupping zorgt ervoor dat de doorbloeding wordt verbeterd, dat stagnaties in de energiedoorstroming worden opgeheven en dat verkleefd bindweefsel wordt losgemaakt.

Magnesiumpakking met ver-infrarood

Bij een magnesiumpakking kun je kiezen uit een deelpakking of een totale lichaamspakking. Tijdens een magnesiumpakking wordt magnesiumgel op het lichaam aangebracht, waarna een ‘ver’ infrarood warmtedeken of -lamp wordt aangezet. De weldadige warmte bevordert de doorbloeding van de huid, waardoor poriën zich openen en de magnesium maximaal wordt opgenomen. We gebruiken de ‘pure’ magnesium(sport)gel van Zechsal. Deze gel is van uitmuntende kwaliteit en bevat een hoge concentratie magnesium chloride (30%). Aan deze magnesiumgel is OptiMSM (een organisch zwavel) toegevoegd. Deze gel daardoor ook bijzonder geschikt voor de behandeling van gewrichtsklachten!

Reiki

Net als bij acupunctuur, yoga, tai chi enz. wordt bij reiki gebruik gemaakt van stroming van levensenergie. De energie zorgt voor balans en kracht in lichaam en geest en een sessie is erg ontspannend. Bij een reiki-sessie wordt gebruik gemaakt van handoplegging, waarbij deze energie wordt doorgegeven.

TDP-lamp

De TDP (= Teding Diancibo Pu of: Speciale Elektromagnetisch Spectrum) lamp produceert infrarode elektromagnetische golven via een verwarmde plaat waarin 33 mineraal elementen zijn verwerkt. Deze plaat wordt ongeveer 25 – 40 cm boven bepaalde zones (of acupunctuurpunten) van het lichaam geplaatst en u ervaart dit als een warmte die naar binnen trekt.

De 33 mineraal elementen in de plaat zorgen ervoor dat deze elementen die essentieel zijn voor het menselijk lichaam, maximaal opgenomen worden. Deze geabsorbeerde energie zorgt op zijn beurt voor een verbeterde stofwisseling, versterkt het immuun(afweer) systeem en verlicht zowel chronische – als acute pijnen. In China wordt de TDP lamp ook wel de ‘Miracle Lamp’ genoemd vanwege de behandeling van miljoenen mensen in de afgelopen 20 jaar.

Dorn-methode en Breuss-massage

De Dorn-methode is een vriendelijke en zachte wervel- en gewrichtsbehandeling, die gebruikt kan worden bij problemen die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom.

Het uitgangspunt van de Dorn-methode is het beenlengteverschil, dat vaak een bekkenscheefstand veroorzaakt, die vervolgens weer klachten kan veroorzaken in andere delen van het lichaam.

De Breuss-massage is een diepwerkende, ontspannende massage, waardoor de wervelkolom nog meer wordt gestrekt en de spieren langs de wervelkolom enorm ontspannen. Wanneer er veel pijnklachten zijn, kan de Breuss-massage voorafgaand aan de Dorn-behandeling worden uitgevoerd, om de rug eerst te ontspannen en daarmee voor te bereiden op de Dorn-behandeling.

Behandeling op maat

Bij deze behandeling wordt, uiteraard in overleg met u, een combinatie van alle verschillende technieken gebruikt om tot het gewenste resultaat te komen.

Disclaimer
Voetreflexologie, Atlasmassage, cupping, magnesiumpakking, Dorn-therapie, Breussmassage, Access Bars, reiki, en Quantum Touch zijn een aanvulling op en geen vervanging van de reguliere geneeskunde. Ik raad u daarom aan altijd de adviezen en voorschriften van reguliere artsen en specialisten op te volgen, de behandelmethoden strikt na te leven en voorgeschreven medicatie te gebruiken.

error: Content is protected !!