Metamorfosemassage

De metamorfosemassage is een heel eenvoudige massagetechniek, waarbij het gaat om een natuurlijk herstel van het evenwicht tussen denken, voelen en willen.
De term massage is eigenlijk niet geheel op zijn plaats, daar het hier gaat om heel zachte cirkelende bewegingen op de voeten, de handen en het hoofd.

De techniek is afkomstig uit de voetreflexologie. Op de reflexpunten van de wervelkolom worden vele indrukken opgeslagen, en door de reflexzones van de wervelkolom op de voeten, handen en het hoofd te behandelen wordt de natuurlijke levensenergie hersteld.


Wat doet de Metamorfosemassage voor je?

Doordat de voeten (die je brengen naar datgene wat je wilt), de handen (die je gevoel vertegenwoordigen) en het hoofd (waarmee je denkt) in harmonie gebracht worden, zullen er betere inzichten ontstaan omdat je weer helder kunt denken en voelen. Hierdoor kun je de dingen die complex zijn relativeren en verwerken. Dan ontstaat er weer enthousiasme in datgene wat je wilt, je eigen functioneren wordt effectiever.

De Metamorfosemassage werkt heel succesvol en rustgevend.

Heel bijzonder is dat door de nieuwe balans die er ontstaat, zowel je hoofd als je hart tot rust komen, waardoor het gepieker, stress en het zoeken naar oplossingen niet meer nodig zijn. Dan ben je terug bij je intuïtie: ‘You know it by heart!’ En ineens merk je dat je lichaam weer vol energie is, dat je psyche weer openstaat voor nieuwe uitdagingen en dat je mind weer helder is en vol passie.

Metamorfose massage richt zich niet op symptomen, maar werkt op de mens als geheel en geeft ruimte aan de innerlijke Levenskracht, aan je Innerlijke Intelligentie. Die Levenskracht kan ‘vastzitten’ aan oude patronen. In ons lichaam is de herinnering aanwezig van alles wat we – ook voor onze geboorte (in de baarmoeder) – hebben meegemaakt.

Als iets ons raakt, kunnen de gedachten, emoties en opvattingen die bij een herinnering uit het verleden horen, opspelen en ons als het ware vastzetten in de tijd. We zitten vast aan iets wat in het verleden gebeurd is; aan energiepatronen uit het verleden. Deze energiepatronen kunnen de oorzaak zijn van allerlei klachten en ziekten.
De metamorfosemassage kijkt niet naar deze klachten of problemen, maar richt de aandacht op de Levenskracht, op iemands Innerlijke Intelligentie. De Levenskracht zal dan zorgen voor de transformatie van oude energiepatronen. Oude patronen die niet meer nodig zijn, verdwijnen en de Levenskracht kan weer vrij gaan stromen.

De prenatale periode

Tijdens de zwangerschap wordt de basis gelegd voor het fysieke, het mentale en het gevoelsleven. Ons leven na de geboorte wordt beïnvloed door deze prenatale periode, ons leven vóór de geboorte. Veel factoren uit deze periode van negen maanden beïnvloeden ons: de levenswijze van onze ouders, de culturele sfeer, de milieuomstandigheden, het evolutiepeil dat de mensheid heeft bereikt en daarnaast nog vele niet-materiële en kosmische invloeden zoals bijvoorbeeld de stand van de planeten (de astrologie). Al deze factoren geven vorm aan onze levenspatronen.

Metamorfosemassage besteedt aandacht aan de negen maanden voor de geboorte. Deze tijdstructuur wordt weerspiegeld in de voeten, de handen en op het hoofd. Door bepaalde lijnen op deze reflexzones aan te raken, kan deze periode vrijgemaakt worden van (gedachten)patronen die niet meer nodig zijn.

Hoe ziet de Metamorfosemassage eruit?

De Metamorfosemassage vindt geheel gekleed plaats, zittend op een stoel. De schoenen en sokken mogen uit.
De sfeer is rustgevend, waardoor je je veilig voelt; een eerste stap naar ontspanning. Vervolgens mogen de voeten in een warm bad, zodat ze warm worden. Er worden zachte, cirkelende bewegingen gemaakt: eerst op de voeten, daarna op de handen en uiteindelijk op het hoofd.

Deze zeer effectieve massage, die, inclusief voorbereiding en nazorg, in principe anderhalf uur duurt, kan ook in een verkorte versie worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld als mensen in het ziekenhuis liggen of bij kinderen, die nog niet zo lang kunnen stilzitten.

Voor wie geschikt?

  • Metamorfose massage is geschikt voor iedereen die graag de kwaliteit van zijn leven wil verbeteren.
  • Voor mensen die in een veranderingsproces zitten, zoals verandering in de thuissituatie, echtscheiding, problemen op school, werk, ziekte of rouwproces kan metamorfose massage ondersteunend zijn.
  • Metamorfose massage wordt veel toegepast bij kinderen met het Downsyndroom, ADHD en autistische kinderen. Deze behandeling is een niet-opdringerige vorm van communicatie en helpt hen tot rust te komen.
  • Zwangere vrouwen en vroedvrouwen gebruiken de metamorfose massage, omdat de behandelingen de zwangerschap en de geboorte kunnen vergemakkelijken. Het wordt echter aangeraden met de Metamorfosemassage te wachten tot de tweede helft van de zwangerschap.
  • Metamorfosemassage is ook geschikt voor mensen die een diepe innerlijke verandering in gang willen zetten, omdat ze het idee hebben stil te staan, op de verkeerde weg te zitten of nog niet te zijn, wie ze (kunnen) zijn…
  • En niet in de laatste plaats is metamorfosemassage geschikt voor iedereen die zin heeft in een heerlijke, diep ontspannende behandeling!!

Kijk hier voor het tarief van de Metamorfosemassage

error: Content is protected !!