Metamorfosemassage

De behandeling bestaat uit een zachte aanraking van de reflexzone van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd. Energie volgt aandacht, energie volgt afstemming. Door je af te stemmen op de reflexzone van de wervelkolom en daar met liefdevolle accepterende aandacht bij te zijn nodig je de Levenskracht uit om te doen wat nodig is

Robert St. John (1914-1996) die de metamorfose massage ontwikkelde, ontdekte dat hier de herinneringen liggen aan de tijd voordat je geboren werd. Hij noemde zijn ontdekking dan ook prenataal therapie. In deze prenatale periode werd de basis gelegd voor je talenten, je kwaliteiten en voor de belemmeringen die je ervan weerhouden te zijn zoals je bedoeld bent te zijn. Door vanuit liefdevolle aandacht te kijken naar wie je ten diepste bent en naar wat je tegenhoudt om zo te zijn, komt een bewustwordings-proces op gang waarin blokkades losgelaten worden en levenskracht en levensvreugde een plaats krijgen. In een tijd waarin we overstelpt worden door invloeden van buitenaf is er steeds meer behoefte aan momenten om stil te worden en te voelen van binnenuit.


Wat doet de Metamorfosemassage voor je?

Doordat de voeten (die je brengen naar datgene wat je wilt), de handen (die je gevoel vertegenwoordigen) en het hoofd (waarmee je denkt) in harmonie gebracht worden, zullen er betere inzichten ontstaan omdat je weer helder kunt denken en voelen. Hierdoor kun je de dingen die complex zijn relativeren en verwerken. Dan ontstaat er weer enthousiasme in datgene wat je wilt, je eigen functioneren wordt effectiever.

De Metamorfosemassage werkt heel succesvol en rustgevend.

Heel bijzonder is dat door de nieuwe balans die er ontstaat, zowel je hoofd als je hart tot rust komen, waardoor het gepieker, stress en het zoeken naar oplossingen niet meer nodig zijn. Dan ben je terug bij je intuïtie: ‘You know it by heart!’ En ineens merk je dat je lichaam weer vol energie is, dat je psyche weer openstaat voor nieuwe uitdagingen en dat je mind weer helder is en vol passie.

Metamorfose massage richt zich niet op symptomen, maar werkt op de mens als geheel en geeft ruimte aan de innerlijke Levenskracht, aan je Innerlijke Intelligentie. Die Levenskracht kan ‘vastzitten’ aan oude patronen. In ons lichaam is de herinnering aanwezig van alles wat we – ook voor onze geboorte (in de baarmoeder) – hebben meegemaakt.

Als iets ons raakt, kunnen de gedachten, emoties en opvattingen die bij een herinnering uit het verleden horen, opspelen en ons als het ware vastzetten in de tijd. We zitten vast aan iets wat in het verleden gebeurd is; aan energiepatronen uit het verleden. Deze energiepatronen kunnen de oorzaak zijn van allerlei klachten en ziekten.
De metamorfosemassage kijkt niet naar deze klachten of problemen, maar richt de aandacht op de Levenskracht, op iemands Innerlijke Intelligentie. De Levenskracht zal dan zorgen voor de transformatie van oude energiepatronen. Oude patronen die niet meer nodig zijn, verdwijnen en de Levenskracht kan weer vrij gaan stromen.

Hoe ziet de Metamorfosemassage eruit?

De Metamorfosemassage vindt geheel gekleed plaats, zittend op een stoel of liggend op een bed. De schoenen en sokken mogen uit.
De sfeer is rustgevend, waardoor je je veilig voelt; een eerste stap naar ontspanning. Vervolgens mogen de voeten in een warm bad, zodat ze warm worden. Vervolgens worden er zachte, cirkelende bewegingen gemaakt: eerst op de voeten, daarna op de handen en uiteindelijk op het hoofd.

Deze zeer effectieve massage, die, inclusief voorbereiding en nazorg, in principe anderhalf uur duurt, kan ook in een verkorte versie worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld als mensen in het ziekenhuis liggen of bij kinderen, die nog niet zo lang kunnen stilzitten.

Het is aan te bevelen de metamorfosemassage enkele weken te herhalen voor het beste resultaat.

Voor wie geschikt?

  • Metamorfose massage is geschikt voor iedereen die graag de kwaliteit van zijn leven wil verbeteren.
  • Voor mensen die in een veranderingsproces zitten, zoals verandering in de thuissituatie, echtscheiding, problemen op school, werk, ziekte of rouwproces kan metamorfose massage ondersteunend zijn.
  • Metamorfose massage wordt veel toegepast bij kinderen met het Downsyndroom, ADHD en autistische kinderen. Deze behandeling is een niet-opdringerige vorm van communicatie en helpt hen tot rust te komen.
  • Zwangere vrouwen en vroedvrouwen gebruiken de metamorfose massage, omdat de behandelingen de zwangerschap en de geboorte kunnen vergemakkelijken. Het wordt echter aangeraden met de Metamorfosemassage te wachten tot de tweede helft van de zwangerschap.
  • Metamorfosemassage is ook geschikt voor mensen die een diepe innerlijke verandering in gang willen zetten, omdat ze het idee hebben stil te staan, op de verkeerde weg te zitten of nog niet te zijn, wie ze (kunnen) zijn…
  • En niet in de laatste plaats is metamorfosemassage geschikt voor iedereen die zin heeft in een heerlijke, diep ontspannende behandeling!!

Kijk hier voor het tarief van de Metamorfosemassage

error: Content is protected !!