Reiki

REIKI
Reiki is een Japans woord, dat ‘universele levensenergie’ betekent. Ki is ook bekend als Chi. Net als bij acupunctuur, shiatsu, tai-chi en yoga wordt gebruikgemaakt van de stroming van levensenergie binnen ons lichaam. De energie zorgt voor balans en kracht in lichaam en geest.

Hoe werkt reiki?
In aanleg is ieder mens in staat levensenergie door te geven. Maar in de loop van ons leven verliezen velen van ons dat contact. Toch zijn er reflexen waar we niet altijd bij stilstaan: Als we onze knie stoten of hoofdpijn hebben, leggen we daar snel onze handen op om de pijn te verzachten.
Deze natuurlijke reactie gebruiken we om, zonder dat we ons daarvan bewust zijn, energie te geven aan de pijnlijke plek.

Werkt reiki altijd?
Het is belangrijk om te weten dat de energie alleen stroomt als de behandelde dat toelaat.
De Reiki-behandelaar is slechts een “doorgeefkanaal voor energie” maar de persoon die behandeld wordt draait de spreekwoordelijke kraan open. Niets gaat tegen de integriteit van de persoon in.

DE BEHANDELING
Tijdens de behandeling blijft altijd de kleding aan. De behandeling wordt op een comfortabele, verwarmde behandeltafel /-stoel in een zeer rustgevende behandelruimte gegeven. De behandeling bestaat uit het doorgeven van levensenergie (chi) door middel van handoplegging op het lichaam (als dit niet wenselijk is of als onprettig wordt ervaren, kunnen de handen ook net boven het lichaam worden gehouden).

Reiki is geen geneeswijze zoals wij die volgens de reguliere geneeskunde kennen en mag niet toegepast worden ter vervanging van een huisarts en/of specialist. Reiki geeft wél ondersteuning bij de behandeling, kan de pijn verzachten of zelfs wegnemen en ondersteunt het proces van genezing op een krachtige en natuurlijke wijze. Lees hier wat Wikipedia zegt over Reiki.

Reiki neemt pijn weg en ondersteunt op krachtige en natuurlijke wijze het proces van genezing. Het kan worden toegepast bij (ernstige) chronische ziekten en allerlei soorten pijnklachten, maar ook bij bijvoorbeeld griep, ontstekingen en als eerste hulp bij verwondingen
Maar ook zonder klachten is een Reiki-sessie een mooi geschenk. Het geeft innerlijke rust, is een weldaad voor je lichaam en geest.

Wat merkt u ervan?
Wat u op de behandelde plaats kunt voelen zijn bijvoorbeeld warmte, kou, prikkels, tintelingen of ontspanning. Ook emoties kunnen naar boven komen, zoals blijheid, boosheid of verdriet. Het kan ook zijn dat u helemaal niets voelt tijdens de behandeling maar achteraf verbetering merkt.

Het lichaam gebruikt de energie om blokkades op te heffen en de klachten te verminderen. Het is dan ook aan te raden om veel water te drinken, om de afvoer van afvalstoffen snel te laten verlopen.

Standaardsessie
Bij een standaardsessie wordt een aantal posities aan de voorzijde en achterzijde behandeld. Deze sessie duurt ongeveer een uur.

Verkorte sessie
Bij een verkorte sessie worden specifieke plekken, die het op dat moment nodig hebben, behandeld.

Hoeveel sessies?
Bij acute klachten zijn enkele sessies vaak voldoende.
Bij chronische aandoeningen zijn meestal meer afspraken noodzakelijk.

Na een reiki-sessie
Na een reiki-sessie ontstaat in sommige gevallen een (kortdurende) verergering van de klacht. Dit is iets positiefs, omdat het lichaam reageert op de energie.

Hier vind je de tarieven van de verschillende mogelijkheden.

Afspraak maken

error: Content is protected !!